Allt du behöver känna till om städning i badrum

Allt du behöver känna till om städning i badrum

Finns det saker man borde veta – om städning? Ja, och nej, är svaret på den frågan – för även om man inte känner till knepen så lyckas man säkerligen ändå. Men tips, trix och smarta knep kan verkligen underlätta för att göra städningen både mer effektiv och mer ren! Här kan du läsa mer om städning i badrum – några saker som är bra att tänka på och några härliga städtips, fler hittar du på denna blogg om städning.

Städa i rätt ordning

Inför en riktig storstädning kan det faktiskt löna sig att lära sig lite mer just om städning i badrum. Det finns massor att läsa om städning på nätet och tipsen kan såklart skilja sig åt men det finns en bra regel att hålla sig till när man ska göra sent och snyggt och det är att alltid börja uppifrån.

I ett badrum kan både tak och väggar behöva torkas av – så börja med det. Annars blir det dubbeljobb med golvet, om man skulle råka börja där. Damm och smuts kommer falla mot golvet när man går fram med dammtrasan så följande ordning är att rekommendera:

  • Tak
  • Väggar
  • Inredning (möbler, handfat, toalettstol, badkar mm)
  • Detaljer
  • Golv

Använd alternativa rengöringsmedel

Kalkrester och annan smuts som fått gro in lite för länge i kakelfogar och på andra platser kan vara riktigt svåra att få bort, även när man köper rengöringsmedel avsedda för just det.

Bra att veta om städning i badrum är att det finns många alternativa rengöringsmedel man kan använda sig av, så som ättika och bikarbonat. Dessa fungerar otroligt effektivt när man använder dom tillsammans och kan få bort även dom mest inbitna kalkresterna.

Mer om städning i badrum

Det finns mycket att lära om städning i badrum, även för den som haft eget hushåll i många år. För att underlätta i just badrummet kan det vara en stor fördel om man inte har så mycket saker där inne, samt att man har bra förvaring med både lådor, korgar och skåp. Att ett rum känns välorganiserat gör också att det känns mer städat!

Har du grejer som ligger huller om buller kan det även vara smart att se över förvaringen. Om lösa saker ligger i en låda eller korg är det dessutom otroligt enkelt att flytta på den för att torka av under och bakom.