Inflationen kan få dig att vilja sälja guld för att klara ekonomin

Den stigande inflationen riskerar att urholka din privatekonomi på flera olika sätt. Därför kan du snabbt behöva få tillgång till lite extra pengar för att kunna köpa mat, tanka bilen och betala elräkningen. Om så är fallet kan du överväga att sälja guld och på så vis få tillgång till de pengar som du nu är i så pass stort behov av. Läs vidare för att få reda på hur du bör gå tillväga!

3 steg till att sälja guld med maximal vinst

Att avyttra guldföremål till en vinst behöver faktiskt inte vara särskilt svårt att göra. Idag kan du sälja dessa värdefulla föremål på flera olika sätt. Det bästa sättet att gå tillväga om du vill göra en maximal vinst är dock att:

  1. Ta reda på vilka ädelmetaller smyckena är tillverkade av. När du vill sälja guld bör du börja med att ta reda på vilka tillgångar du faktiskt sitter på. Du kan bland annat kontrollera guldstämplarna för att ta reda på vilken renhet guldet har. Riktigt guld flyter inte och rostar inte. Så om du släpper föremålet i ett glas med vatten och det flyter är guldet alltså inte äkta.
  2. Kontrollera vilken kurs guldpriset står i just nu. Nästa steg är att ta reda på hur värdefullt guld är generellt idag. Guldpriset brukar mätas i dollar per uns och i skrivande stund står kursen i 1 667 USD/UNS. Värt att notera är dock att priset fluktuerar uppåt och nedåt samt att den köpare som köper dina guldsmycken kommer vilja få en liten rabatt för att handla av dig.
  3. Hitta en seriös köpare av ädelmetaller. Det finns flera pantbanker och andra aktörer i Sverige som du kan sälja guld till. Som vi redan har nämnt vill de få en mindre rabatt för att köpa dina guldsmycken, guldtackor och liknande. Detta beror helt enkelt på att de i sin tur vill kunna sälja vidare föremålen till en liten vinst. Därför beredd på detta och höra dig för vilket pris de är villiga att betala.

Om du vill kan du till och med shoppa runt och se vilken aktör som ger dig mest pengar för dina föremål.