Vanliga frågor om kontokrediter: Allt du behöver veta

När det kommer till finansiella produkter som kontokrediter kan det uppstå många frågor och ovissheter. Denna artikel syftar till att svara på några av de allra vanligaste frågorna kring dessa krediter. Detta för att göra det enklare för dig att navigera rätt i denna labyrint. Läs vidare för att få svar på dina frågor!

6 svar på vanliga frågor om kontokrediter

Här besvarar vi några av de vanligaste frågorna om kontokrediter. För mer information om denna finansiella produkt hänvisar vi dig till Brixos huvudsida. Där finns mer information att läsa om denna typ av krediter.

  • Vad är en kontokredit? En kontokredit är en typ av kredit där du som kredittagare har en förutbestämd kreditgräns att förhålla dig till. Inom ramen för denna gräns kan du fritt låna pengar. Detta är därmed en flexibel kredit som inte kräver att du tar ut hela summan på en och samma gång.
  • Hur skiljer sig kontokrediter från privatlån eller kreditkort? Ett privatlån ger dig en engångssumma pengar att låna som du sedan betalar tillbaka genom månatliga amorteringar. Men en kontokredit ger dig istället en kreditgräns som du kan utnyttja som du själv vill. Ett kreditkort har också en kreditgräns men brukar vanligtvis ha en högre ränta samt högre avgifter för uttag av kontanter.
  • Vilka är de vanligaste användningsområdena? Denna typ av krediter är ofta användbara när du vill kunna täcka en tillfällig brist av kontanta medel eller oväntade utgifter. Därför använder sig många av dem för att kunna finansiera bilreparationer, tandläkarbesök eller andra kostnader som ibland kan uppstå ganska plötsligt.
  • Finns det några ålderskrav eller inkomstkrav? Ja, den åldersgräns som vanligtvis gäller är 18 år. Dessutom ställer långivarna krav på att du ska ha en viss inkomst. Detta för att säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka krediten.
  • Kan jag få en kontokredit trots att jag har dålig kreditvärdighet? Det är förstås svårare, men inte nödvändigtvis omöjligt. Vissa långivare erbjuder kontokrediter till personer med lägre kreditvärdighet. Värt att notera är dock att dessa ofta kommer med en högre ränta.
  • Hur höga är räntorna? Räntan kan variera kraftigt beroende på långivaren och din kreditvärdighet. Läs igenom avtalet noga och förstå alla avgifter innan du undertecknat låneavtalet.