En övervakningskamera gör ditt hem lite tryggare

Vill du köpa en övervakningskamera till hemmet för att göra din bostad lite tryggare? Bra idé – du kanske vill hålla koll på dina mest värdefulla ägodelar. Oavsett om det är dina barn, ditt husdjur eller din dyra vinylsamling du vill övervaka kan du göra detta med ett kamerasystem. Dagens övervakningssystem ger dig mycket för pengarna, såsom högupplöst video och möjligheten att ansluta smarta enheter av olika slag.

Att tänka på när du väljer övervakningskamera

Det finns flera faktorer som du kan vilja väga in i beslutet när du ska köpa en övervakningskamera. Dessa är några av de kriterier som du kan vilja kika lite närmare på:

  • Videokvalitet. Idag finns det kameror som filmar i högupplöst video ända upp till 4K. En upplösning på 1080p räcker dock gott för de allra flesta privatpersoner. Även denna upplösning ger nämligen en väldigt krisp videoström över ett helt vanligt trådlöst nätverk.
  • Vidvinkellins. Ibland kan det vara bra att titta på en kamera med en lite bredare lins. Anledning till detta är att du ofta vill kunna få ett brett perspektiv med hjälp av kameran. Du vill ju inte bara att den fokuserar på ett begränsat område i ett rum. Därför finns det idag modeller på marknaden med ända upp till 180 graders vinkel.
  • Mörkerseende. Du kan förvisso vilja använda din kamera för att övervaka din bostad på dagen. Men det är kanske framför allt på natten som detta är aktuellt. Därför kan det vara bra att välja en modell som har mörkerseende. En sådan ger dig nämligen en betydligt bättre bildupplösning i mörkret.
  • App. Som stolt ägare av ett övervakningssystem förväntar du dig idag att kunna se videomaterialet i din mobil. Detta är ofta möjligt då leverantörerna av dessa system brukar tillhandahålla appar som du kan ladda ner. Och med hjälp av en sådan kan du hålla koll på ditt hem via mobilen i realtid.
  • Larmsystem. Vilken funktion har egentligen en övervakningskamera som inte är ansluten till ett larmsystem? Visst, den fångar bildmaterial som du i efterhand kan använda för att försöka identifiera gärningspersoner. Men än bättre är ju om kameran är ansluten till ett larmsystem där personalen på en larmcentral kan agera vid behov!