Hitta rätt i den stora djungeln av rakhyvlar

Det spelar mindre roll hur lång erfarenhet du har av att raka dig. Det finns många olika rakhyvlar att välja mellan på dagens marknad. Därför kan det vara svårt att veta vilken hyvel just du bör välja. Om du letar efter vägledning på området har du kommit helt rätt. Här kommer vi nämligen guida dig rätt i djungeln av verktyg för att få ett slätrakat ansikte!

Säkerhetshyvlar eller vanliga rakhyvlar?

Det finns flera sorters rakhyvlar att välja bland. Några exempel på dessa är:

  • säkerhetshyvlar
  • vanliga rakhyvlar med flera rakblad

Om du vill få en så nära rakning som möjligt bör du överväga att använda en säkerhetshyvel. Även en vanlig rakhyvel med flera rakblad kan vara ett bra alternativ.

Så väljer du rätt rakhyvel för ditt behov

Det finns flera faktorer som du bör ta i beaktande när du ska välja en rakhyvel. Idag har många rakhyvlar flertalet rakblad. Det är dock inte säkert att flera rakblad betyder en närmare och bättre rakning. Snarare kan det stora antalet rakblad som förs över ditt ansikte skapa en stor irritation i huden. Därför bör du generellt sett hålla dig till en rakhyvel som har upp till tre rakblad.

Det är också viktigt att du tar hänsyn till rakhyvelns kvalitet. De produkter som håller högst kvalitet har ofta väldigt vassa och fina rakblad. De billigare är dock lite mer slöa och riskerar att dra i ditt ansiktshår under rakningen. Dessutom är det inte säkert att de lyckas ge en lika nära rakning som sina mer högkvalitativa motsvarigheter. Därför är det generellt sett ingen bra idé att vara snål om du vill få en jämn och fin rakning.

En annan sak som du bör tänka på är vikten. Du vill trots allt hitta ett bra redskap som hjälper dig att raka ditt ansikte på ett bra sätt. Därför bör du hålla utkik efter en rakhyvel som är bekväm att hålla i och som fördelar sin vikt på ett bra sätt. Om den är alltför tung på ena sidan kan den bli otymplig att hantera. Dessutom har många engångshyvlar ett väldigt stort huvud som kan försvåra rakningen för dig. Så tänk gärna på detta!